Przystawki ciepłe |
Krewetki królewskie duszone na maśle i białym winie |
Wątróbka na zielonej sałacie |
Zapiekane brokuły z żółtym serem, sosem śmietanowym i pieczonymi ziemniakami |
Przystawki zimne oraz sałaty |
Koktajl z krewetek |
Carpaccio z marynowanej wołowiny z karczochami i świeżo startym parmezanem |
Sałata ogrodowa z pieczoną piersią kurczaka, pomidorami, kukurydzą i sosem czosnkowym |
Zupy |
Delikatny rosół z gołębia z domowym makaronem oraz porcją gołębiego mięsa |
Żurek staropolski z grzybami i gotowanym jajkiem serwowany w chlebie cysterskim |
Krem z leśnych grzybów z grzankami i kremową śmietaną |
Oryginalna zupa cebulowa zapiekana z żółtym serem |
Zupa pomidorowa z kawałkami pomidorów |
Mięsa i drób |
Sztuka polędwicy wołowej z leśnymi grzybami, |
masłem ziołowym i kolorową fasolą oraz z ziemniakami cysterskimi |
Rib Eye Steak z sosem Cafe de Paris z grillowanymi warzywami i frytkami a la facon Roustique |
T-Bone Steak z sosem Cafe de Paris z grillowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami |
Black Angus Steak z sosem pieprzowym z dużymi frytkami |
i grillowanym pomidorem |
Marynowane w dżinie i wermucie polędwiczki jagnięce podawane z sosem |
hiszpańskim sherry grillowanymi warzywami oraz ziemniakami cysterskimi |
Medaliony cielęce z cytrynową nutą, sosem maślanym i śródziemnomorskimi warzywami |
Smażona polędwica wieprzowa długo marynowana |
z warzywami oraz z sosem z kurek na śmietanie z domowymi czastkami ziemniaczanymi |
Filet z kaczki na pieczonym jabłku serwowany z modrą kapustą, |
sosem rodzynkowym oraz gotowanymi ziemniakami |
Filet z gęsi ze smażonymi borowikami, wątróbkami zapiekanymi w koniaku |
oraz gotowanymi ziemniakami |
Danie dla dzieci |
Filet z piersi kurczaka z ananasem, frytkami i ketchupem |
Dziczyzna |
Medaliony z combra z sarny w sosie Grand Vener z domowymi frytkami a la facon |
Roustique, czerwoną i białą kapustą oraz gruszką a la compote z żurawiną |
Medaliony ze schabu z dzika w sosie Grand Vener z domowymi frytkami a la facon |
Roustique, czerwoną i białą kapustą oraz gruszką a la compote z żurawiną |
Pieczona szynka z dzika w aksamitnym sosie z domowymi frytkami a la facon |
Roustique, czerwoną i białą kapustą oraz gruszką a la compote z żurawiną |
Ryby |
Panierowany sandacz z orzeźwiającym sosem ogórkowym, cząstkami ziemniaczanymi |
i grillowanymi warzywami |
Smażony łosoś serwowany na żółtej fasoli, z sosem cytrynowym, krokietami |
ziemniaczanymi i pomidorem |
Ryba maślana a la Noisette smażona na patelni z ogórkami i kaparami ze smażonym |
strączkowym groszkiem podawana z ziemniakami cysterskimi |
Desery |
Panacotta serwowana z wiśniami |
Mille Feuille, wafle domowe przekładane bitą śmietaną z owocami |
Tarta jabłkowa podawana z lodami waniliowymi oprószona cynamonem |
Lody z bakaliami, bitą śmietaną i gorącą czekoladą |
TRADYCYJNE POTRAWY KUCHNI POLSKIEJ |
Kotlet schabowy z duszoną kapustą i gotowanymi ziemniakami |
Sznycle dworskie ze schabu z chrupiącym wędzonym boczkiem i jajkiem sadzonym |
Zapiekana golonka podawana z duszoną kapustą oraz sosem na czerwonym winie |
w akompaniamencie gotowanych ziemniaków |
Klasztor Cedynia Hotel i Restauracja
ul. M. Konopnickiej, 74-520 Cedynia
e-mail: klasztor@klasztorcedynia.pl
tel. +48 91 4144 531
fax +48 91 4144 532